NOLLNING

Nollningen för de nya Lantmätarna är en fin och gammal tradition. De som är nya nollor kommer att tillsammans med hela V-sektionen (Väg och vatten-programmet, Brandingenjörerna samt Lantmätarna) genomgå hela ”nollningen”. Nollningen består av en massa roliga aktiviteter som studenterna upplever tillsammans så att man snabbt kan lära känna nya människor i V-sektionen och inom sitt program. Det finns både gemensamma aktiviteter för hela sektionen och enskilda event där enbart de som studerar Lantmäteri deltar. Nollningen är ett bra tillfälle att träffa nya vänner, knyta kontakter och ha allmänt roligt. Det är under mottagningsveckorna man får uppleva sin första riktigt studentikosa sittning, träffa kontakter från arbetslivet som kan berätta om allt man kan göra som färdig Civilingenjör i Lantmäteri samt en massa andra roliga aktiviteter.

En vecka in i nollningen blir man tilldelad en ”phaddergrupp” som kommer att vägleda hela gruppen genom alla nollningsaktiviteter men även få dig att känna dig som hemma i din nya stad Lund. Denna phaddergrupp tilldelas tillsammans med studenter från väg-och vattenprogrammet samt Brandingenjörerna. Det kommer att finnas aktiviteter varje dag hela den första månaden för alla nollor som sittningar, regattan (sjöslag), många spex, ”flyING” och ett unikt uppdrag som din egen phaddegrupp skall utföra. Vi rekomenderar er att vara med så mycket som möjligt under de första veckorna för att få uppleva det bästa Lund har att erbjuda.
Om man är ny i den fantastiskt fina studentstaden Lund så kommer man under nollningen och de första veckorna att få den hjälp man behöver, fråga någon av dina phaddrar eller någon i styrelsen så kommer alla dina frågor att besvaras. Alla hjälps åt för att lösa sådana problem som t.ex. tillfälligt boende. Böcker till dina studier kan du antingen köpa i en bokhandel, lite billigare på nätet eller av äldre elever. Fråga gärna någon av oss i L-tek eller en äldre elev så hjälper vi er att hitta billiga böcker.

Efter en lång första dag med allt från rundvandring till grillning hoppas vi att ni är nöjda med ert val och ser fram emot en grymt rolig nollning och tiden ni har framför er här i Lund!

Det har varit många frågor och vi hoppas att ni har fått lite koll på hur saker och ting fungerar här i Lund och på LTH. För information och tider för de olika evenemangen under nollningen hänvisar vi till phøsets facebooksida som de uppdaterar flitigt så in och gilla den! https://www.facebook.com/VPhos17/?fref=ts

Vi ber er även gå in och gilla V-Sektionens sida där det kommer upp allmän information om allt som händer i vår mysiga sektion.
http://vsek.se/sv/

Ni ska även läsa ett par kurser under er tid här i Lund och då är det alltid positivt om man kan köpa kurslitteratur för en billigare peng. L-programmet har därför en egen sida där man kan skriva om man vill köpa eller sälja böcker! Bra för både plånboken och miljön! https://www.facebook.com/groups/576224932389234/?fref=ts

Glöm inte att gilla vår nystartade instagram, L-Tek17. Vi kommer lägga upp bilder så ofta som vi kan från nollningens alla hörn och kanter!
L is for Love!